Tip 2 Diyabet Nedir


Erişkinlerde görülen bu diyabet türü en çok 40 yaş üstü kişilerde görülür. Tip 2 Diyabette pankreas insülin üretimini gerçekleştirmektedir ancak üretilen insülin amacına uygun kullanılamaz. Bir çok diyabet hastalığında ki gibi sık sık idrarın gelmesi, aşırı susama, fazla yemek yemek, kilo kaybı ve kandaki glukoz değerinin yükselmesi belirtileri en çok görülenler arasındadır. Tabi bu belirtiler dışında halsizlik hali, açılan yaraların geç kapanması, kuru cilt, bulanık görüntüler, el-ayak uyuşması, su atılımından dolayı ağız kuruması ve cinsel sorunlarda vardır.
Bu tip diyabetin sebebinin ne olduğu kesin olarak bilinmese de bazı risk durumlarında görülme olasılığı daha yüksektir. Yani yaşı 40 ve üzeri olan yetişkinler, aşırı kilolular, ailesinde diyabet olanlar, stres, beslenme bozukluğu olan kişilerdir. Sizde de bu risk faktörlerinden 2 veya daha fazlası varsa bir doktora muayene olunuz. Tedavisinde her diyabet hastası gibi yaşam sitilini değiştirmek büyük önem taşır. Yani bir egzersiz ve diyet programı mutlaka hazırlanıp uygulanmalıdır. Bunun dışında antidiyabetik ilaçların alınması ve insülin alınması da gerekebilir.

Şeker Hastaları Nasıl Beslenmelidir


Şeker hastalığı sahibi olun yada olmayın beslenmenize dikkat edin. Böylece kandaki şeker değerini istediğiniz düzeyde tutabilirsiniz. Düzgün bir beslenme programı sayesinde ani şeker artışları ve ani şeker düşüşleri ile karşılaşmazsınız. Ayrıca istenilen kiloda da kalarak daha iyi bir yaşam sürebilirsiniz. Kısacası şeker hastaları başta olmak üzere sağlıklı bir hayat isteyen herkes beslenme alışkanlıklarında değişikliğe gitmelidir. Değiştirilecek ilk alışkanlık yemek zamanları olmalı. Sabah, öğle ve akşam olmak üzere üç öğün yemek yenmelidir. Ek olarak sabah ile öğle arası, ikindi ve gecede 3 ara öğün yemek bilinen en sağlıklı şekildir. Tabi öğünlerde neyin ne kadar tüketileceğini belirlemek içinde bir uzmana başvurmanızı tavsiye ediyoruz.
Ancak sadece beslenme ile sağlıklı bir yaşam sağlanmaz. Ayrıca sporda yapmak gerekir. Yapılacak basit egzersizler ile şekeri kontrol altına daha kolay alabilirsiniz. Çünkü yapılacak egzersizler sonucu vücuttaki şeker hızla tüketilir. Hiç bir spor yapamasanız bile bir yürüyüş mutlaka gerçekleştirin. Eğer insülin ilacı kullanıyorsanız unutmayın ki egzersizlerden sonra şeker değeriniz düşer. Bunu göz önünde bulundurun.

Diyabetin Önemi


Diyabet hastalığı es geçilmemesi gereken bir konu dolayısı ile es geçilmemesi gerektiğinden dolayı özellikle kişiler tedavilerinde başarılı sonuçlar elde edebilmek için özellikle doktor kontrolünde dikkatli olmalı ve hekimin verdiği tüm uyarıları dikkate almalıdır. Dikkate alınmayan uyarılar özellikle olumsuz etki yaratabileceğinden dolayı hasta kişilerin özellikle kişisel olarak hastalığı yenmeleri nedeni ile diyabet hastalığı birçok kişide farklılıklar göstermektedir.
Bazı konulara dikkat ettiğiniz sürece şekeriniz belirlenen seviyelerde olacak ve çıkmayacaktır. Diyabet konusu önemli bir konu olup yiyecekler ve içecekler çok önemli bir yer kaplar. Hastalıkla baş edebilmek için evet birçok fedakarlık yapılması gerekmektedir.  bu fedakarlıkların başında da dengeli beslenme gelmektedir.
Dengeli beslenme özellikle şekerli gıdalardan uzak durulması gerekmektedir. hastalıkla ilgili olarak özellikle bu hastalığı hafife almamak gerekmektedir. Şeker hastalığı hakkında bilinmesi gereken bir çok detay olup konu hakkında ayrıca araştırması yapılması gerekmektedir

Diyabet Hastalarının Dikkat Etmesi Gerekenler


Diyabet yani şeker hastalığı birçok olumsuz faktörle birlikte gelişen bir hastalık türü olup kişilerin dikkatli olması hastalıkla ilgili fikir sahibi olması gerekmektedir. Hastalık hakkında fikir sahibi olunması neden gerekli özellikle kişiler internetten de araştırma yapabilirsiniz. Özellikle diyabet hastalığı çeşitli diyetle birlikte kontrol altına alınması gerekmektedir.
Diyabetli kişilerin çok sık karnı acıkır ve bu durumlarda sık sık ama az az yenilmesi önerilmektedir. Siz de eğer diyabet hastalığınız var ise bu konuya dikkat edilmeli ve sağlığınız için uymanız gereken kurallardan ödün vermemelisiniz. diyabet beslenme şekli çok önemli olup hamurlu ve şekerli gıdalardan uzak durmanız çok önemlidir.
Diyabet hastalığı özellikle çeşitli nedenlere bağlı ortaya çıkabilir ve ayrıca genetik nedenlere bağlı olarak da ortaya çıkabilir. Bu kişiden kişiye değişiklik gösterir. Yaşlı insanlarda diyabet görülürken aynı zamanda küçük çocuklarda dahi diyabet hastalığı gözükebilir

Şeker Hastalığı - Diyabet


Diyabet ve şeker hastalığı aslında birbiri ile aynı hastalık türüdür.şeker hastalığı ve diyabet hakkında çeşitli bir çok uzman tarafından tedavi edilmekte ve kontrol altına alınmaktadır. Kişilerin tedavi süresince tüm söylenilenlere doktorlar tarafından uyulması gerekmekte ve doktor tavsiyelerine ve tedavi şekillerini dikkate alması gerekmektedir. Ameliyat ile çözüm geldiğinde aslında diyabet ve şeker hastalığı konusu da belki kalkacak ve kişiler daha kolay tedavi olabiliyor olacaklar.
Son zamanlarda gelişmiş ve hastaların yüzünü güldüren ve umut ışığı olan şeker hastalığında ameliyat durumu gelişmiş tekniklerden biride metabolik cerrahi adı verilen bu yöntem  Dr Alper çelik tarafından yapılan açıklamalarda artık şeker hastalığından tamamen kurtulabileceği belirtilmiş ve uygulamalara geçilmiştir. Kişiler için günün belirli saatlerinde insülin oluyor olmak oldukça güç ve zor aslında ve durum böyle olduğunda da hastalıkla baş edebilmek özellikle genç yaşlarda daha zor olabilmektedir.
Bu hastalığın tedavisindeki süreç önemli olup kişilerin rahat olması ve stresten uzak durması oldukça önemlidir. Genç kişilerin şeker hastalığı ve diyabet hastalıkları ile yaşamak zorunda kalması daha zor olup yaşam kalitelerinin düşmesi olası bir durum halini almaktadır. Ayrıntılı bilgiyi Dr. Alper Çelik'in internet sitesi metabolikcerrahi.com adresi üzerinden alabilirsiniz.

Diyabet Belirtileri

Diyabet hastalığı her nekadar kişiden kişiye farklı belirtiler gösterse de her diyabet hastasının ortak belirtileri bulunmaktadır. Bu belirtilerin başında sık sık idrara çıkmak vardır. Diyabet hastaları, hastalığı taşımayan insanlara oranla çok daha fazla idrara çıkmaktadır. Buna bağlı olarak da bir başka belirti görülür. Çok idrara çıkan hastalar doğal olarak bolca su kaybı yaşarlar ve bol bol su içme isteği duyarlar. Bütün diyabet hastalarının en belirgin belirtisi ise gergin olmaları. Diyabet hastaları çoğu insanın da gözlemlediği gibi sinirli insanlardır. Sürekli stres içindedirler. Diyabet hastası bayanlar için söylenilebilecek bir belirti ise adetten kesilmeleridir. Diyabet hastalarında aynı zamanda iştah açılması da görülür. Bu durum tehlikelidir çünkü diyabet hastalarının beslenmelerine çok dikkat etmesi gerekmektedir. Doktorlar, diyabet hastaları için özel yemek listeleri hazırlarlar.

Diyabet

Diyabet, toplumun büyük bir kısmını etkilemekte olan ve kontrol altına alınması gereken bir hastalık çeşididir. Kontrol altına alınması (tedavisi) ilaçlarla ve verilen beslenme listesiyle gerçekleştirir. Herkesin de tahmin edebileceği gibi diyabet hastalarının en çok şikayetçi olduğu konu istediği yemekleri istediği miktarda yiyemiyor olmalarıdır. Diyabet hastalığı, yani halk arasında şeker hastalığı olarak adlandırılan hastalık, adından da anlaşılacağı gibi kandaki şeker ile bağlantısı bulunan bir hastalıktır türüdür. Bu nedenle diyabet hastalarının beslenme listesi çok önemlidir. Vücuda alınan şekerlerin kontrollü bir şekilde alınıyor olması diyabet hastaları için çok önemlidir. Bunun dışında protein, yağ, nişasta içeren besin ürünleri de belli oranda alınmalıdır, aşırıya kaçınılmaması şeker hastaları açısından hayati önem taşır. Doktorların verdiği listenin dışına çıkmamaları gerekmektedir.